Kęstučio g. 67, 44302 Kaunas, Lietuva
I-V 10-18 VI 10-15
+370 68570123 +370 65166522

Pirštinės

Moteriškos pirštinės išrankiausiam skoniui - iš vilnos, kašmyro, odos ar tekstilės. Tiesiog išsirinkite! Puoštos įvairiausiais kailiais. Nuo subtilių pirštuotų pirštinių kasdienai iki ekstravagantiškų ir be galo šiltų!
Set Ascending Direction
View as Grid List

Prekių 21-40138

per puslapį
Set Ascending Direction
View as Grid List

Prekių 21-40138

per puslapį

Kaip išsirinkti pirštines?

Prasidėjus šaltajam sezonui, moteriškos žieminės pirštinės yra viena svarbiausių įvaizdžio detalių. Lauke esant minusinei temperatūrai, rankų odą nušalti galima vos per 5 – 10 minučių, todėl kokybiškų žieminių pirštinių mūvėjimas yra svarbus ne tik estetikai, patogumui, jaukumui, bet ir Jūsų sveikatai. 

1. Atidžiai pasirinkite pirštinių medžiagą

Rinkoje galima rasti pirštines, pagamintas iš pačių įvairiausių medžiagų. Vis dėlto, siekiant su pirštinėmis jaustis šiltai ir komfortiškai, verčiau teikti prioritetą natūralioms medžiagoms. FUR.lt asortimente Jūsų laukia moteriškos žieminės pirštinės, pagamintos iš kelių skirtingų medžiagų: odos, kailio ir vilnos. Trumpai papasakosime apie kiekvieną iš jų, kad galėtumėte pasirinkti sau tinkamiausią.

Moteriškos odinės pirštinės

Jei ieškote itin elegantiškų pirštinių, išties verta rinktis odines pirštines.Pasirinkus kokybiškas odines pirštines, jos suteiks papildomos šilumos ir tarnaus Jums ilgus metus. Štai kokiais dar privalumais jos pasižymi:

      • Gera vandens izoliacija. Odinės pirštinės nesugeria drėgmės, todėl neleis Jūsų rankoms sušlapti ar sušalti. To priežastis – natūralios odos pirštinių išorinis sluoksnis yra atsparus vandeniui. Tai ypač aktualu gyvenant Lietuvoje, kur drėgnas, vėsus oras vyrauja kone pusmetį!
      • Nesudėtinga priežiūra. Tokios pirštinės yra atsparesnės dėmėms, gana lengvai valomos, todėl ilgiau išlieka puikios išvaizdos.
      • Jokių nemalonių pojūčių. Pagal pažangias technologijas pagamintos moteriškos odinės pirštinės užtikrina maksimalų oro pralaidumą ir prisitaiko prie jūsų rankos. Mūvint FUR.lt odines pirštines, nepatirsite prakaitavimo, niežėjimo ir kitų nemalonių pojūčių!
      • Madingas pasirinkimas. Moteriškos odinės pirštinės pasižymi amžinai stilinga estetika, kuriai negali prilygti jokios sintetinės medžiagos. Nesvarbu, pirštines naudojate darbo, laisvalaikio ar kitoms reikmėms, iš aukščiausios kokybės odos pagamintos pirštinės simbolizuoja stilių ir prabangą.

Moteriškos vilnonės pirštinės

Iš vilnos pagamintos moteriškos pirštinės yra išties populiarus pasirinkimas, kuris džiugina ekologija ir komfortu. FUR.lt internetinėje parduotuvėje siūlomos kašmyro vilnos pirštinės. Tai bene prabangiausia vilnos rūšis. Švelnus, šiltas, odos nedirginantis pluoštas neapsunkina ir maloniai apgaubia rankas. Vilna plačiai naudojama pirštinėms (ir kitiems viršutiniams drabužiams) dėl kelių priežasčių:

      • Elastinga medžiaga. Vilnonės pirštinės yra gana tamprios ir patogios, nes prisitaiko prie rankų formos. Taip yra dėl natūralaus vilnos pluošto elastingumo. 
      • Jauki šiluma. Šaltuoju sezonu taip trūkstant šilumos ir jaukumo, iš vilnos pagamintos pirštinės yra puikus pasirinkimas. Jos šiltos, minkštos ir labai patogios!
      • Gera izoliacija, kuri leidžia odai kvėpuoti. Vilna apsaugo rankas nuo žvarbos, tačiau oda mūvint vilnones pirštines neprakaituoja. Priešingai: natūralus audinys gerai sugeria drėgmę, neleidžia rankoms perkaisti, tačiau veiksmingai apsaugo jas nuo žiemiško šaltuko. Vilnos pluoštas turi natūralius tarpus, per kuriuos užtikrinama optimali oro cirkuliacija.
      • Tvari ir natūrali medžiaga. Natūrali vilna pasižymi puikiomis antibakterinėmis savybėmis, todėl ji yra atspari kvapams, nesugeria jų iš aplinkos ir pirštinės labai ilgai išlieka puikios formos bei išvaizdos.

Moteriškos kailinės pirštinės

Natūralaus kailio pirštinės, panašiai kaip vilnonės, vertinamos dėl savo šiluminių savybių ir estetikos. Kailis yra natūralus audinys, kuris puikiai tinka žiemos garderobui: ne tik pirštinėms, bet ir paltams, apykaklėms, kepurėms ir kitiems drabužiams bei aksesuarams. Natūralus kailis yra naudinga, šildanti garderobo detalė, kuri paliks neišdildomą įspūdį. Dėl universalumo, stiliaus ir izoliacinių savybių pirštinės moterims su kailio detalėmis yra puikus pirkinys, kuris Jūsų niekada nenuvils!

      • Prabangi išvaizda. Natūralus gyvūnų kailio pirštinės puoselėja rankas, patikimai saugo jas nuo šalčio net žvarbiausiomis žiemos dienomis ir atrodo labai prabangiai. 
      • Apsauga nuo vėjo ir šalčio. Kailis yra tanki, hermetiška medžiaga, kuri nepraleidžia šalčio. Kailinės pirštinės užtikrins, kad Jūsų rankos išliktų švelnios ir šiltos!
      • Lapės kailio pirštinės. Puikus, kokybiškas kailis, kuris pirštinėms prideda jaukumo ir patogumo. Lapės kailio pirštinės atrodo ypač puošniai, šis pluoštas labai malonus odai. Lapės kailio pirštinės yra ypač atsparios dėvėjimuisi ir pažeidimams.
      • Audinės kailio pirštinės apgaubia minkštumu ir elegancija. Purus, blizgus, švelnus it šilkas audinės kailis yra viena brangiausių ir labiausiai vertinamų natūralių medžiagų, todėl įsigiję pirštines su šio kailio pamušalu ar detalėmis pataikysite tiesiai į dešimtuką.

Visos FUR.lt siūlomos natūralių audinių moteriškos pirštinės pasižymi ilgaamžiškumu. Jų priežiūra nebrangi ir nekomplikuota, todėl ilgus metus galėsite džiaugtis puikios išvaizdos pirštinėmis be papildomų rūpesčių.

2. Įvertinkite pirštinių atsparumą oro sąlygoms

Prieš perkant pirštines būtina atsižvelgti į orą vietovėje, kurioje gyvenate. Štai gyvenant Lietuvoje, kur dažni krituliai ir gana žvarbios žiemos, pirmenybę teikite drėgmei atsparioms pirštinėms. Labai svarbu, kad jos būtų pagamintos iš natūralaus audinio. Tai suteiks daugiau šilumos, leis odai kvėpuoti, apsaugos nuo sudirgimo, prakaitavimo. Sudrėkusios tokios pirštinės greičiau išdžius ir ilgai nepraras puikios pirminės išvaizdos.

Prieš perkant pirštines būtina atsižvelgti į orą vietovėje, kurioje gyvenate. Štai gyvenant Lietuvoje, kur dažni krituliai ir gana žvarbios žiemos, pirmenybę teikite drėgmei atsparioms pirštinėms. Labai svarbu, kad jos būtų pagamintos iš natūralaus audinio. Tai suteiks daugiau šilumos, leis odai kvėpuoti, apsaugos nuo sudirgimo, prakaitavimo. Sudrėkusios tokios pirštinės greičiau išdžius ir ilgai nepraras puikios pirminės išvaizdos.

3. Nutarkite, kokios šilumos izoliacijos ieškote

Dalis žmonių renkasi ypač storas, gerai izoliuotas pirštines, kurios užtikrina maksimalią šilumą net paspaudus stipriam šaltukui. Vis dėlto, ypač dideli šalčiai net Lietuvoje nebėra tokie dažni, tad įprastą žiemos ar rudens dieną labai storos pirštinės gali lemti rankų prakaitavimą ir diskomfortą. Žinoma, tai nereiškia, kad turėtumėte pirkti labai plonas ar pralaidžias pirštines, tačiau teikite pirmenybę iš natūralių medžiagų pagamintoms, vidutinio storio pirštinėms, kurios leidžia odai kvėpuoti.

4. Įsitikinkite, ar moteriškos pirštinės iš tiesų patogios

Iš aukšto lygio medžiagų pagamintos pirštinės maloniai priglunda, tačiau visai neapsunkina. Nors galite mėgautis jaukumu ir šiluma, pasirinkus kokybiškas pirštines, ir toliau galėsite patogiai judinti pirštus, Jūsų judesiai nebus suvaržomi.

5. Pasvarstykite apie Jus dominančių pirštinių priežiūrą

Nepriklausomai nuo medžiagos tipo ir kainos, pirštinės atrodys puikiai ir išlaikys šildančias savybes tik tuo atveju, jeigu pasirūpinsite tinkama jų priežiūra ir valymu. 

Pateikiame kelis priežiūros ypatumus, kuriuos verta apsvarstyti prieš perkant pirštines:

  • Natūralaus audinio, kailio ar odos pirštines patariama laikyti sausoje, vėsioje ir tamsioje vietoje. Nepalikite jų arti tiesioginio šviesos šaltinio, nes gali pakisti spalva ir atsirasti pažeidimų. 
  • Sudrėkusių natūralaus kailio ar vilnonių pirštinių griežtai negalima lyginti, džiovinti džiovintuvu ar kitomis dirbtinėmis priemonėmis. Tai gali pakenkti audiniui, pažeisti ir deformuoti pirštines.
  • Taip pat kailį patariama reguliariai iššukuoti, kad pašalintumėte dulkes ir kitus paviršinius nešvarumus. Investuokite į natūralaus plauko šepetį, pritaikytą drabužių valymui, kad galėtumėte tinkamai iššukuoti kailį, jo nepažeidžiant.
  • Prieš maunantis odines pirštines, patariama padengti jas odiniams rūbams ir aksesuarams skirta apsaugine priemone. Tai apsaugos jas nuo mechaninio poveikio, oda nesusitrauks, nesutrūkinės ir atrodys nepriekaištingai. 
  • Esant poreikiui nuvalyti natūralaus audinio (pavyzdžiui, odos) pirštines ar pastebėjus ant jų dėmeles, tai darykite naudodami tekstilės audinio šluostę, sudrėkintą specialiu konkrečiam pluoštui skirtu valikliu. 
  • Odines, kailines ir kašmyro (ar kitos vilnos) pirštines taip pat galima skalbti šiltame (ne karštame!) vandenyje su muilu arba šampūnu. Tai darykite rankomis, nešvarias vietas galite nestipriai patrinti švelniu šepetėliu.
  • Kitų natūralių audinių pirštines (pavyzdžiui, medvilnines) galima skalbti skalbimo mašinoje, tačiau naudojant šaltą arba vėsų vandenį. Nedžiovinkite tokių pirštinių, kad šios nesusitrauktų. Taip pat naudokite natūraliems audiniams skirtas skalbimo priemones. Tai padės išsaugoti spalvą ir apsaugos audinį.

6. Pagalvokite apie ekologiją

Vykstant sparčiai klimato kaitai, daugelis žmonių linkę rūpintis aplinka ir tvarumu. Jeigu taip jaučiatės ir Jūs, vilnonės, odinės ar kailinės pirštinės yra išties dėmesio vertas pasirinkimas. Šios natūralios medžiagos yra priskiriamos prie atsinaujinančių resursų. Jos nebus išeikvotos, jeigu į gamybą bus žiūrima atsakingai, griežtai laikantis visų priemonių, būtinų gyvūnų rūšims apsaugoti.

Dauguma dirbtinių pluoštų (iš kurių gaminamos pigesnės moteriškos žieminės pirštinės) yra prastos kokybės, greitai dėvisi, praranda estetiką, tačiau lėtai yra ir stipriai teršia aplinką. Tokie pluoštai turi būti perdirbami arba saugiai sunaikinami. Tuo tarpu natūralios vilnonės, kailinės arba odinės pirštinės moterims nekelia grėsmės žmogui ar aplinkai. Jos taip pat gali būti perdirbamos kitoms reikmėms.

Tikimės, kad šie praktiniai patarimai leis pasirinkti Jums tinkamiausią produktą. Jei ieškote malonių ir šiltų pirštinių, kurios bus nepakeičiamos šaltuoju sezonu, tikrai turime ką pasiūlyti! FUR.lt internetinėje parduotuvėje Jūsų laukia daugybė stilingų, išskirtinių pirštinių, pagamintų iš kruopščiai atrinktų, natūralių medžiagų.